Vad är skillnaden på MEX och oMEX?

Maja Mattsson

Vi växelnördar pratar ofta (och säkert lite för länge) om att en växel kan vara MEXad eller oMEXad. Men vad betyder det egentligen och hur funkar det för dig som kund?

Utan att gå in i detaljer som bara oss växelnördar går igång på kommer jag här att gå igenom skillnaden och vilka fördelar det finns för dig som kund.

Vad innebär MEX?

mex_500x500

MEX betyder Mobile Extension och innebär i stort att mobilen blir en förlängning – i detta fallet en förlängning och integrering av en växel. Det innebär att din mobil speglar det som är inställd på företagets växel. För att du ska ha en MEXad lösning hos Tellit behöver du ha ett mobilabonnemang hos oss.

En av fördelarna med MEX: som mobilanvändare i en växel synkar din status helt med växeln – är du upptagen i samtal eller möte “vet” växeln detta och agerar därefter. Det innebär att inkommande samtal flyter på smidigt och dina kollegor ser att du sitter upptagen i samtal eller i ett möte.

Vad innebär oMEX?

omex_500x500

När vi pratar om en oMEXad lösning menar vi att växeln inte har en mobil förlängning utan lirar helt på egen hand. Man har oftast en oMEXad lösning när mobilabonnemanget tillhör en annan operatör än växeln gör.

Fördel med oMEX: Även om förlängning till mobilen saknas här funkar det alldeles utmärkt med ett mobilabonnemang från en annan operatör. Det gör att man kan ansluta i stort sett vilken mobil som helst.

Jämför MEX och oMEX

oMEX

MEX

Svara på växelsamtal

Koppla samtal till kollega

Visa växelnumret ut vid samtal

Synkad status med kalender

Styra samtal till valfri telefon (fast eller mobil)

Svara och ringa via appen

Synkad samtalsstatus

Sömlös växel

Oberoende mobiloperatör

Snabbsvar

Det handlar om vilken mobiloperatör man har
– samma som levererar växeln eller en annan.

mex_omex_1080x1080

Vad ska man välja – MEX eller oMEX?

Svaret på den frågan beror alltid helt på hur det ser ut hos er – vilka mobilabonnemang som redan finns eller hur ni vill kunna hantera era samtal. Jag brukar alltid säga att ni oavsett kommer att få en växel med smart kommunikation.

85% av våra kunder har valt en MEXad lösning – dvs en helt synkad och integrerar lösning som gör att företaget får en mer sömlös kommunikation mellan kund och medarbetare.

I de fall man väljer en oMEXad lösning beror det på att man har användare som helt enkelt måste ha en annan operatör – det kan bero lång bindningstid, täckningen i sommarstugan, familjeabonnemang eller andra beroenden.

 

Vill du veta mer om MEX och oMEX? Hör av dig till mig eller mina kollegor.
Eller är du helt ointresserad och bara vill få en riktigt bra växellösning?

 

Hör av dig. Vi svarar gärna (MEX:at i detta fallet).

 

Hej från Daniel!

VD på Tellit

Daniel Holmström

Läs andra artiklar

Copyright © 2021 Tellit. All rights reserved.